10 perkara yang anda lakukan semasa melayari internet

Assalamualaikum dan selamat sejahtera pembaca sekalian,

Apa yang anda lakukan semasa anda melayari internet?

Saya tertanya-tanya apa yang semua orang akan lakukan semasa melayari internet. Terdapat pelbagai sikap dan kelakukan pengguna internet yang berlainan, yang boleh dikategorikan kepada peringkat umur dan keperluan individu tersendiri. Jadi apa yang anda akan lakukan jika komputer di hadapan anda mempunyai internet?

Ada sesetengah orang akan bermain chatting, melihat email, bermain game online, membeli barang dan sebagainya. Ini adalah bergantung kepada sikap (behaviour) individu pengguna internet sendiri. Hm.. untuk lebih isi yang menarik bagi blog ini, saya sendiri senaraikan keperluan internet saya yang mungkin juga sama seperti anda. Hey, mungkin hobi kita sama. Hehe.. mungkin ada yang berkata ‘user internet behaviour’ (pelakuan pengguna internet) jika diketahui boleh dieksploitasi oleh website tertentu untuk kegunaan mereka.

Tapi tidak mengapa, saya cuma senaraikan yang umum sahaja..šŸ™‚ Saya amat alu-alukan komen saudara pembaca sekalian.

What would i do on the internet? (Apa yang saya lakukan semasa berinternet)

  1. Reading emails. (Membaca email.)
  2. Reading online news. (Membaca berita online.)
  3. Checking blog. (Melihat blog-blog.)
  4. Downloading animes. (Memuat turun Anime.)
  5. Downloading movies. (Memuat turun Movie.)
  6. Checking friendster. (Melihat frienster.)
  7. Downloading softwares. (Memuat turun perisian.)
  8. Searching for new gadjet or skills. (Mencari gajet atau skil baru.)
  9. Searching for something educating. (Mencari berkenaan pelajaran.)
  10. Searching for something that just cross my mind. (Mencari sesuatu yang terlintas di fikiran.)

Anda pula bagaimana?šŸ™‚

3 comments so far

  1. lutfee on

    dulu buat semua tuh tapi skrg nih dah tak larat dah…. yang tak buat tu download movie dgn friendster… almaklumlah, masa mencemburui kita…šŸ˜‰

  2. DeKaN on

    haha tu la pasal.. sekarang dh busy2 dah.. nak bukak frenster dh x larat..šŸ™‚ download movie tu mlm sblm tido assign 1 movie. hehe.. kadang2 putus gak. maklumlah.. wireless kolej..

  3. melayubuntu on

    hehe..aku pun sama..zaman frenster dah hampir tamat..dh lama xlogin..huhu


Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: