PR6 untuk mywindowsxp.blogspot.com

Assalamualaikum,

Saya baru diberitahu oleh Fauzi si budak kecil itu tentang PR6 untuk website mywindowsxp.blogspot.com saya. Terkejut dengan berita itu, saya pun bertanya, “PR tu apa?” Huhu. Tampar dahi beliau mendengar pertanyaan sebegitu. Maaflah, saya sebenarnya amat baru lagi dalam dunia blog ini. Dulu tahu tentang blog, cuma ingat ia berkenaan kehidupan personal sahaja. Tidak terfikir boleh juga untuk kegunaan lain.😛

PR itu bermaksud Page Rank. Dalam dunia internet ini, berdasarkan algoritma tertentu yang dikira oleh Google sendiri, Page Rank yang tinggi akan mudah dijumpai jika di’search’ di Google. Page Rank mempunyai ranking 1 hingga 10, oleh itu laman web saya itu adalah 6/10 sahaja. Mungkin betul, mungkin salah juga tafsiran sebegitu, tetapi itu cara mudah yang saya fahamlah.

Sesiapa yang mahu melihat Page Rank blog atau laman web anda boleh dihat di website Page Rank checker ini.

Tahniah kepada Cypherhackz.net juga berjaya mendapat PR3 kembali pada masa sekarang. Semoga meningkat kepada tahap tertinggi semula nanti.

7 comments so far

  1. melayubuntu on

    biar btul PR6???fuhhh…

  2. DeKaN on

    Hm.. boleh lah. PR6 rasanya xlama pun nanti.. hehe.. Alang2, sementara ni boleh la merasa gak. Umur blog kita lebey kurang sama. Mari sm2 majukan diri. SIRIM. hehe. supaya melayu x buntu.🙂

  3. denan on

    Saya pernah dapat rank tertinggi 3 jer. Tetapi tetiba hilang..leh sesapa bagitau kenapa? Blog saya di http://cikgudenan.blogspot.com

  4. cypherhackz on

    google bagi pagerank based on beberapa criteria. salah satunya paid posting. sekiranya dekat website saudara ada paid post or paid link, google akan ban website saudara. ianya pernah berlaku pada saya.

  5. extdiz on

    i wish all up pagerank

  6. phyzhoe on

    fuh mantap lol. PR6 aku PR3 jer. congrats

  7. dekan on

    Cikgu denan : Semoga anda mendapat pagerank anda semula..

    Cypherhackz : Tq for da explaination, coursemate!🙂

    extdiz : tq. u too..🙂

    phyzhoe : Tq2.. sama2lah kita nanti..


Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: